Pigmentvlekken

Last van pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met de krachtige GentleMax Pro laser. Voor het behandelen van pigmentvlekken wordt de alexandrite laser ingezet. Deze laser verwarmt het pigment in de pigmentvlekken. Enkele weken na de behandeling wordt het pigment vanzelf afgebroken door het lichaam.

De GentleMax Pro laser behandelt pigmentvlekken zeer nauwkeurig waardoor de omliggende huid niet wordt belast.

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 2-3 behandelingen nodig met een interval van minimaal 4 weken.

Is een laserbehandeling pijnlijk?

De behandeling kan aanvoelen als warme speldenprikjes. Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen. De laser bevat een geïntegreerd koelingssysteem waardoor de huid tijdens de behandeling direct gekoeld wordt.

Welke huidreacties kan ik verwachten na de behandeling?

Na de behandeling zullen de pigmentvlekken in eerste instantie donkerder worden. Er zal een klein korstje ontstaan die na enkele dagen/weken vanzelf van de huid valt. Daarnaast kan het behandelde gebied wat roder zijn door de warmte van de laser. Deze reactie trekt meestal binnen 48 uur weg.

Wat zijn de nazorgadviezen?

Het is belangrijk om de eerste 4 weken na de behandeling de zonnebank en overmatige zonblootstelling te vermijden. Bescherm de huid daarom goed met een zonnebrandcrème met minimaal SFP 30 om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Daarnaast is het van belang om niet aan de korstjes te krabben/pulken.

Worden laserbehandelingen vergoed?

Heeft u een aanvullende verzekering? De behandelingen kunnen dan mogelijk (gedeeltelijk) vergoed worden. Dit geldt alleen voor pigmentvlekken in het gezicht.