Acnetherapie

Acne, weg ermee!

Voorafgaand aan een acnebehandeling vindt er een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt de huid geanalyseerd en wordt er een behandelplan op maat opgesteld die passend is bij de persoonlijke situatie van de cliënt.

De volgende behandelingen kunnen worden toegepast om acne (littekens) te verminderen:
Dieptereiniging

Bij een dieptereiniging worden puistjes en mee-eters handmatig geledigd d.m.v. een dunne naald.
Het doel van een dieptereiniging is om de onzuiverheden te verminderen waardoor de ontstekingsreactie afneemt. Hierdoor wordt de kans op het ontstaan van littekens kleiner.
Om het resultaat van een acnebehandeling te optimaliseren wordt een dieptereiniging vaak gecombineerd met een peeling.

Peeling

Een peeling is een vloeistof dat bestaat uit zuren. Deze zuren lossen de verbindende stof tussen de dode huidcellen van de bovenste huidlagen op waardoor de huid gaat schilferen. Hierdoor ontstaan er nieuwe en gezonde huidcellen. Bij acne wordt er gebruik gemaakt van peelings met zuren die een antibacteriële en ontstekingsremmende werkingen hebben.

Microneedling

Om littekens na acne te verminderen kan microneedling worden toegepast. Microneedling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde wijze duizenden minuscule gaatjes in de huid worden gemaakt door een instrument met zeer fijne naaldjes. Door deze minuscule gaatjes wordt het natuurlijke genezingsproces gestimuleerd waardoor de huid aangezet wordt tot het maken van nieuw collageen en elastine. Littekenweefsel wordt afgebroken en acnelittekens worden minder zichtbaar.