Microneedling

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde wijze duizenden minuscule gaatjes in de huid worden gemaakt door een instrument met zeer fijne naaldjes.

Door deze minuscule gaatjes wordt het natuurlijke genezingsproces gestimuleerd waardoor de huid aangezet wordt tot het maken van nieuw collageen en elastine. Dit resulteert in een stevigere en egalere huid.

Indicaties:

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn huid voorbereiden?

Voorafgaand aan een peeling wordt er geadviseerd om te starten met medische thuisproducten. Deze producten bevatten bewezen ingrediënten met een hoge concentratie aan werkzame stoffen die ervoor zorgen dat de huid wordt voorbereid op een microneedling behandeling. Medische thuisproducten verkleinen de kans op complicaties en het resultaat van de behandeling wordt geoptimaliseerd.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en van de huidconditie. Voor een optimaal resultaat wordt er vaak een kuur geadviseerd van gemiddeld 3 tot 6 behandelingen met een interval van 2 tot 4 weken. Een microneedling behandeling kan ook als onderhoudsbehandeling en/of preventief ingezet worden.

Welke huidreacties kan ik verwachten na de behandeling?

Na de behandeling kunnen er huidreacties ontstaan zoals roodheid, lichte schilfering, lichte zwelling en een warm gevoel. Het is afhankelijk van de huidconditie en van de gebruikte naaldlengte in hoeverre deze reacties zullen optreden.

Wat zijn de nazorgadviezen?

Het is belangrijk om de eerste 4 weken na de behandeling de zonnebank en overmatige zonblootstelling te vermijden. Bescherm de huid daarom goed met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om pigmentvlekken te voorkomen. Daarnaast is het van belang om tot 48 uur na de behandeling op te letten met saunagebruik, heet douche en met intensief sporten.

Kan ik na de behandeling mijn producten blijven gebruiken?

De eerste 5 tot 7 dagen na de behandeling is het van belang om thuis producten met glycolzuur, salicylzuur of retinol te vermijden. Bespreek met de huidtherapeut welke producten u het beste kunt gebruiken om de huid te laten herstellen.