Huidveroudering

Huidveroudering

Het huidverouderingsproces begint al vanaf het 25e levensjaar. Huidcellen produceren steeds minder collageen en elastine waardoor de huid dunner wordt. Hierdoor neemt de stevigheid en de elasticiteit langzaam af. Dit leidt uiteindelijk tot fijne lijntjes, rimpels en verslapping. Daarnaast ontstaat huidveroudering door invloeden van buitenaf, zoals roken, alcoholgebruik, voeding, zonlicht, stress en hormonen. Deze invloeden zorgen voor de vorming van teveel vrije radicalen die het collageen in de huid beschadigen.
Er zijn behandelmethoden die het huidverouderingsproces kunnen vertragen. Helaas kan het proces niet gestopt worden en is het moeilijk om bestaande rimpels te behandelen.

Het doel van de behandeling is daarom gericht op het stimuleren van de collageen en elastine productie in de huid om tekenen van huidveroudering te voorkomen en te verzachten.

Veelgestelde vragen

Welke behandeling is geschikt bij huidveroudering?

De behandelmethode is afhankelijk van de wensen van de cliënt en van de mate van huidveroudering. De volgende behandelingen kunnen worden ingezet om tekenen van huidveroudering te voorkomen en te verzachten:

Wat kun je zelf doen om tekenen van huidveroudering tegen te gaan?

Naast de behandeling in de praktijk is het van belang om dagelijks thuisproducten te gebruiken die de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bij Huidtherapie Helmond werken wij met medische producten die hoge concentraties aan zuren en antioxidanten bevatten om collageenafbraak tegen te gaan. Daarnaast wordt er geadviseerd om een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 te gebruiken om zonneschade te voorkomen.

Door verkeerde cosmetica producten te gebruiken kan de huid beschadigd raken waardoor de huid juist sneller zal verouderen. Ga daarom niet zelf op onderzoek uit, maar vraag de huidtherapeut om advies.

Wordt de behandeling vergoed?

Nee, behandelingen tegen huidveroudering worden helaas niet vergoed.