Peelings

Wat is een peeling?

Een peeling is een vloeistof die bestaat uit zuren. Deze zuren lossen de verbindende stof tussen de dode huidcellen op waardoor de bovenste huidlagen gaan afschilferen. Er ontstaan nieuwe en gezonde huidcellen. Door deze huidvernieuwing wordt de huid gezonder, steviger en egaler. Er zijn verschillende soorten zuren, elk met een andere werking en eigenschappen. Een peeling kan daarom breed ingezet worden.

Het is afhankelijk van de indicatie, de huidconditie en de wensen van de cliënt voor welke peeling er wordt gekozen.

Indicaties:

Veelgestelde vragen

Kan ik mij voorbereiden op de behandeling?

Voorafgaand aan een peeling wordt er geadviseerd om te starten met medische thuisproducten. Deze producten bevatten bewezen ingrediënten met een hoge concentratie aan werkzame stoffen die ervoor zorgen dat de huid wordt voorbereid op een peeling. Medische thuisproducten verkleinen de kans op complicaties en optimaliseren het resultaat van de behandeling.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en van de huidconditie. Voor een optimaal resultaat wordt er vaak een kuur geadviseerd van gemiddeld 4 behandelingen met een interval van 2 tot 4 weken. Een peeling kan ook als onderhoudsbehandeling en/of preventief ingezet worden.

Welke huidreacties kan ik verwachten na de behandeling?

Na de behandeling kunnen er huidreacties ontstaan zoals een lichte schilfering, roodheid en een trekkerig gevoel. Het is afhankelijk van de huidconditie en van de sterkte van de peeling in hoeverre deze reacties zullen optreden. Om donkere vlekken en littekenvorming te voorkomen is het van belang om niet aan de velletjes te trekken.

Wat zijn de nazorgadviezen?

Het is belangrijk om de eerste 4 weken na de behandeling de zonnebank en overmatige zonblootstelling te vermijden. Bescherm de huid daarom goed met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om pigmentvlekken te voorkomen. Daarnaast is het van belang om tot 48 uur na de behandeling op te letten met saunagebruik, heet douche en met intensief sporten.

Kan ik na de behandeling mijn producten blijven gebruiken?

De eerste 5 tot 7 dagen na de behandeling is het van belang om thuis producten met glycolzuur, salicylzuur of retinol te vermijden. Bespreek met de huidtherapeut welke producten u het beste kunt gebruiken om de huid te laten herstellen.