Ontharen

Last van ongewenste haargroei?

Bij Huidtherapie Helmond wordt er gebruik gemaakt van de GentleMax Pro laser. De GentleMax Pro laser is wereldwijd één van de krachtigste lasers op dit moment. Deze laser bestaat uit twee systemen, namelijk de Alexandrite (755nm) en de Nd:YAG (1064 nm). Door deze combinatie is de laser geschikt voor alle huidtypen en kunnen ook dunne haren effectief behandeld worden.

Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment wat in de haarzakjes aanwezig is waardoor deze kapot gaan. Hierdoor kunnen de haren niet meer terug groeien. 

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 6-10 behandelingen nodig.  De intervalperiode verschilt per gebied, maar is minimaal 6 weken.

Is een laserbehandeling pijnlijk?

De behandeling kan aanvoelen als warme speldenprikjes. Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen. De laser bevat een geïntegreerd koelingssysteem waardoor de huid tijdens de behandeling direct gekoeld wordt.

Welke huidreacties kan ik verwachten na de behandeling?

Direct na de behandeling kan de huid wat roder zijn. Daarnaast kan het behandelde gebied licht gezwollen zijn. Deze huidreacties ontstaan door de warmte van de laser en zullen binnen 48 uur na de behandeling vanzelf wegtrekken.

Wat zijn de nazorgadviezen?

Het is belangrijk om de eerste 4 weken na de behandeling de zonnebank en overmatige zonblootstelling te vermijden. Bescherm de huid daarom goed met een zonnebrandcrème met minimaal SFP 30 om pigmentvlekken te voorkomen. Daarnaast is het van belang om tot 48 uur na de behandeling op te letten met saunagebruik, heet douche en met intensief sporten.

Is de GentleMax Pro laser ook geschikt bij een donkere huid?

De GentleMax Pro laser bestaat uit twee lasersystemen, namelijk de Alexandriet laser en de Nd:YAG laser.  De GentleMax Pro laser is daarom ook veilig en effectief bij een donkere huid.

Wat is het verschil tussen laser en IPL voor ontharen?

Een lasersysteem maakt gebruik van één specifieke golflengte waardoor de haarzakjes op een effectieve manier worden vernietigd.
Bij IPL is er sprake van een breedspectrumlicht waardoor een groot deel van de energie verloren gaat. Bij IPL zijn er daarom meer behandelingen nodig om hetzelfde resultaat te behalen en bestaat er een grotere kans dat de haren weer terug groeien.

Worden laserbehandelingen vergoed?

Heeft u een aanvullende verzekering? De behandelingen kunnen dan mogelijk (gedeeltelijk) vergoed worden. Dit geldt alleen voor overbeharing in het gezicht.