Fractionele laser

Last van littekens of rimpels?

Bij Huidtherapie Helmond maken we gebruik van de Nordlys frax 1550 nm laser. De Nordlys Frax 1550nm laser is een non-ablatieve gefractioneerde laser. De laser maakt kleine gecontroleerde bundels van hitte in de lederhuid. De bovenste huidlaag blijft intact.

Door deze kleine beschadigingen wordt de natuurlijke wondgenezing  gestimuleerd waardoor er nieuwe collageen- en elastinevezels worden aangemaakt.

Indicaties

 • Acnelittekens
 • Chirurgische littekens
 • Rimpels/fijne lijntjes
 • Striae
 • Huidverbetering

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en van de huidconditie. Bij de behandeling van littekens zijn vaak drie tot zes behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Er zitten vier tot zes weken tussen de behandelingen. Een laserbehandeling kan ook als onderhoudsbehandeling en/of preventief ingezet worden.

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Tijdens de behandeling kunt u warmte en prikkeling ervaren. De laserbehandeling is niet geheel pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen. De huid hoeft niet verdoofd te worden.

Welke huidreacties kan ik verwachten na de behandeling?

Na de behandeling kunnen er huidreacties ontstaan zoals roodheid, zwelling en een warm gevoel. Deze huidreacties kunnen vijf dagen aanhouden. Daarnaast kan er schilfering of lichte korstvorming ontstaan in de dagen na de behandeling. Dit is een normale huidreactie.

Wat zijn de nazorgadviezen?
 • Bescherm de huid tegen de zon: vermijd de eerste 4 weken na de behandeling de zonnebank en overmatige zonblootstelling;
 • Gebruik een zonbescherming met minimaal factor 30 of hoger. Herhaal dit elke twee uur;
 • U mag de eerste 72 uur na de behandeling niet intensief sporten, naar de sauna en geen intensieve huishoudelijke taken doen;
 • Bij roodheid, een branderig gevoel en zwelling mag u thuis koelen met een coldpack met een schone theedoek eromheen;
 • Krab niet aan korstjes;
 • Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Probeer de huid bijvoorbeeld schoon te deppen in plaats van de wrijven.
Hoe weet ik zeker dat de laserbehandeling veilig is?

De Nordlys van Candela is vooraf uitgebreid getest. Deskundige artsen hebben onderzoek gedaan naar de veiligheid en naar de resultaten van het apparaat.

Kan ik mij voorbereiden op de behandeling?

Vermijd overmatige blootstelling aan de zon, de zonnebank en het gebruik van zelf bruinende crèmes minimaal vier weken voor de behandeling.  Deze voorzorgsmaatregelen verkleinen de kans op het ontstaan van hyper- of hypopigmentaties.

Worden laserbehandelingen vergoed?

Heeft u een aanvullende verzekering? De behandelingen kunnen dan mogelijk (gedeeltelijk) vergoed worden. Dit geldt alleen voor overbeharing in het gezicht.